Tila

Palomäki on kotitilamme ja se koostuu 35 hehtaarista peltoa ja 43 hehtaarista metsää, päätuotantosuunnat ovat hevosheinän- ja viljantuotanto. Viime vuosina olemme hankkineet Suomieheltä Helin kotimaisemista Eerolan tilan ja Vihtijärveltä Vehmaan tilan. Näitä tiloja olemme kunnostaneet ja työ jatkuu. Vuokrapeltojen myötä viljeltävä ala on yli 230 hehtaaria. Tiloilla tuotetaan kevät- ja syysvehnää, mallasohraa, öljykasvejakin viljelykierron mukaan, kauraa sekä heinää lähiseudun hevosille. Palomäen pellot olivat mukana mm. Kemiran kasvuohjelmassa ja metsistä on tehty metsäpalvelusopimus UPM-Kymmenen kanssa. Youtubessa nähtävissä Viljelijän Bernerin syysrapsivideoita Juhan viljelyksiltä. Palomäki on yksi Suomen sadasta Carbon Action-hiilitilasta. Ympäristöasioista ollaan kiinnostuneita ja yhtenä ympäristötoimenpiteenä oli kipsin levitys pelloille 2018. Vuonna 2022 pääsimme mukaan HITTI-hankkeeseen tutkimaan ja toteuttamaan tilannetajuista hiiliviljelyä.

Oman hevostallin toiminta sekä runsas hevoskanta Nurmijärvellä ja lähialueilla antaa aihetta kasvattaa nurmialaa, sillä kysyntää laitumille, laadukkaille kuivalle heinälle ja säilöheinälle riittää. Syksyisin paalaamme myös jonkin verran olkea jos sitä on mahdollista hyvälaatuisena saada.

Muihin töihin kuuluu metsäkoneurakoinnit, polttopuiden teko ja myynti, erilaiset koneurakoinnit, hevosen lannan vastaanotto muilta talleilta jne. Myös koululais-ja opiskelijaryhmiä on käynyt vierailemassa. Palomäki ympäristöineen on siisti ja hyvin toimiva kokonaisuus. Tilan monipuolisuus oli yksi valttimme, kun Nurmijärven Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Nurmijärven kunnan kanssa myönsi meille Nurmijärven Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -palkinnon 16.10.2006.

Tilalla on tallentava kameravalvonta.